full screen background image

Atacatorul de la Iași voia o emisiune tv în care să-l ia ostatic pe președintele țării

oliver stan     Oliver Stan, cel care a încercat să detoneze o bombă la Universitatea “Al. Ioan Cuza” din Iaşi a dezvăluit că gestul său urmărea de fapt altceva.

Mai exact, dreptul de a obţine o emisiune tv în care să-l ia ostatic pe preşedintele ţării. Şi nu sunt singurele planuri pe care atacatorul de la Iaşi şi le făcuse în legătură cu emisiunea tv. Fanteziile care l-ar face invidios chiar şi pe un scenarist de la Hollywood apar într-una dintre scrisorile lui Stan.

Atunci când a fost internat la Spitalul Clinic de Psihiatrie “Socola”, teroristul de la Iaşi Oliver Stan şi-a pus gândurile pe hârtie. Într-una din scrisorile sale, Stan a scos la iveală detalii ce aveau legătură cu  atentatul cu bombă de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iaşi.

„Intenţiile mele erau să transform atacul terorist într-un show TV exploziv, senzaţional, voiam să ajung să-l iau ostatic pe Preşedintele ţării, aveam planuri foarte mari, nu să explodez în mod stupid dintr-un accident provocat de nişte profesori aroganţi”, a scris Oliver Stan. Acesta a oferit în continuare amănunte despre producţia sa televizată.

Show-ul tv nu trebuia să dureze mult, doar câteva ore, şi era nici mai mult nici mai puţin decât o reconstituire al atacului său terorist de la universitatea din Iaşi. Numai că, ingredientele spectacolului erau clar trasate de Oliver Stan. Dansul poliţiştilor, concursul de miss antiterorism, preşedintele ostatic, iar la final nunta teroristului cu câştigătoarea concursului de miss antiterorism – erau surprizele pregătite care urmau a fi savurate de publicul telespectator.

Stan a amintit în scrisorile scrise în perioada în care era internat la spitalul de psihiatrie Socola şi de vindecarea întregii ţări de şomaj în 24 de ore. Această vindecare a poporului român ar fi trebuit să înceapă după difuzarea show-ului de televiziune şi să se numească “ziua prieteniei”. Teroristul de la Iaşi nu a uitat să-şi exprime frustrarea că i-a fost furat premiul Nobel şi că teoria relativităţi a lui Albert Einstein este una falsă.

Stan se află internat la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Pădureni Grajduri unde ameninţă cu sinuciderea dacă nu va fi eliberat mai repede.

comments

comments




Leave a Reply

avatar