full screen background image

Detonările cu dinamită din zona Putna, sistate până la concilierea definitivă

Manastirea_putna1     Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor nu a ajuns la nicio înţelegere cu societatea bucureşteană “Prospecţiuni S.A.”, în legătură cu continuarea detonărilor cu dinamită pentru identificarea de noi zăcăminte de gaz natural în zona mănăstirii Putna.

Prefectul Sucevei, Florin Sinescu, a declarat că lucrările pregătitoare sunt “sistate până la concilierea definitivă”, dar adaugă faptul că lucrările executate până acum, foraje la 10 metri adâncime şi 15 centimetri diametru, sunt pregătitoare şi nu sunt în măsură să afecteze mediul natural.

El afirmă că, în cazul descoperirii unor resurse semnificative, exploatarea gazelor naturale se va face în perioada 2018 – 2020.

Divergenţele dintre Arhiepiscopie şi firma de prospecţiuni au izbucnit în urmă cu câteva luni, biserica acuzând încălcarea teritoriului şi poluarea izvoarelor de apă din zona Putna.

Reprezentanţii “Prospecţiuni S.A.” au precizat că deţin avize şi acorduri de la instituţiile abilitate şi că detonările, care se fac la o adâncime de maxim 10 metri, nu afectează ecosistemul.

În total, firma estima aproximativ 15.000 de explozii, la care să fie utilizate 37 de tone de dinamită.

comments

comments




Leave a Reply

avatar