full screen background image

7 milioane de carduri de sănătate vor fi produse până la finalul acestui an

card-sanatate     După o întârziere de șase ani, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate se angajează să producă, până la finalul acestui an, şapte milioane şi jumătate de carduri de sănătate.

Planul de a elabora un card de sănătate a apărut încă din 2006. Şi tot de atunci au început şi amânările.

Din 2009, când România a încheiat acordul de împrumut cu FMI, apariţia cardului de sănătate era trecut în fiecare scrisoare de intenţie cu forurile internaţionale. Ca urmare, guvernul de atunci a alocat aproximativ 17 milioane de euro pentru ca Imprimeria Naţională să cumpere plasticul şi cipurile pentru fabricarea cardurilor. Soluţia informatică a mai costat statul român alte peste 20 de milioane de euro.

„Dovada de asigurat se va face doar pe baza cardului, așa încât noi vom putea plăti servicii medicale și le vom putea valida doar după ce asiguratul va introduce în cititor cardul de asigurări de sănătate și se va valida că un serviciu la medicul de familie, la laborator, la spital că acel serviciu a fost făcut și că a fost efectuat”, a declarat Cristian Buşoi, preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

În 2011, cardul trebuia să ajungă la asiguraţi, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Acum, la doi ani de la acel termen, oficialii CNAS dau asiguări că anul acesta cardurile vor fi gata.

comments

comments




Leave a Reply

avatar