full screen background image

PC vrea să obţină cel puţin 5% la alegerile europarlamentare

Aurelian Ionescu     Deputatul Partidului Conservator Aurelian Ionescu a declarat joi că partidul din care face parte îşi propune să obţină cel puţin 5% din voturile românilor la alegerile europarlamentare şi că se conturează ideea ca viitorii parlamentari europeni ai PC să aparţină Grupului Liberalilor şi Democraţilor din Parlamentul European.

“Am început de câteva săptămâni dezbaterile legate de viitoarele alegeri europarlamentare. Ca temă s-a conturat viitoarea apartenenţă politică a europarlamentarilor PC. Sunt discuţii din punct de vedere ideologic, PC se poate afilia Grupului Liberalilor şi Democraţilor, dar şi Grupului Partidului Popular din cadrul Parlamentului european. Din punctul meu de vedere trebuie să ne urmărim şi interesul naţional prin care ne putem realiza obiectivele de politică europeană. Ca opinie personală, grupul ALDE este grupul prin care România îşi poate realiza obiectivul de a deveni stat membru al UE cu drepturi depline”, a declarat Ionescu într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că PC vrea să obţină un scor de cel puţin 5% din voturi la alegerile europarlamentare, ceea ce îl va ajuta să câştige două mandate de europarlamentar.

Potrivit secretarului general adjunct al PC, Ovidiu Raeţchi, PC încă nu a făcut o listă cu candidaţii la aceste alegeri, o discuţie privind profilul candidaţilor urmând să se poarte la congresul partidului din luna octombrie, iar în maximum două de la congres vor fi finalizate listele.

comments

comments




Leave a Reply

avatar