full screen background image

Minor din Şcheia, bătut şi lăsat fără câinele pe care tocmai îl cumpărase

catelus     Azi noapte, la ora 02.03, G. S., de 17 ani, din comuna Şcheia, a sesizat, prin “SNUAU 112” faptul că, în timp ce se deplasa pe DC 72, a fost lovit de Petru H., de 26 de ani, din municipiul Suceava, şi i-a fost luat un câine.

Din cercetări, a rezultat că, în cursul zilei de 6 august, reclamantul a achiziţionat un câine, de la un cetăţean din comuna Şcheia, plătind suma de 50 de lei.

Tot în cursul aceleiaşi zile, a cumpărat, din municipiul Suceava, o lesă şi o botniţă, iar, în noaptea de 7 august, în jurul orei 01.00, a contactat telefonic un prieten, cu care a stabilit să se întâlnească în zona fostului CAP din localitatea Sf. Ilie, comuna Şcheia, pentru a transporta câinele la domiciliul bunicii sale, din localitatea Stroieşti.

Pe drumul dintre locuinţa părinţilor săi şi locul de întâlnire stabilit, partea vătămată a trecut prin faţa locuinţei lui Ilie A., în curtea căruia mai mulţi tineri ascultau muzică la volum ridicat şi consumau băuturi alcoolice.

În momentul în care l-au văzut, tinerii în cauză au strigat la partea vătămată pentru a se opri, însă întrucât aceasta nu s-a conformat, Petru  H. a fugit după el şi l-a lovit în zona intercostal stânga, după care i-a smuls lesa din mână şi a dus câinele în curtea locuinţei lui Ilie A.

La locul evenimentului, a fost identificat Petru  H., alături de mai mulţi tineri, toţi în stare avansată de ebrietate, acesta recunoscând că a luat câinele, însă a declarat verbal că i-a dat drumul, iar animalul a fost luat în contul unei datorii pe care partea vătămată o avea la el.

În cauză se efectuează cercetări faţă de Petru H. sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt calificat şi lovire sau alte violenţe, urmând să se dispună procedural.

comments

comments




Leave a Reply

avatar