full screen background image

Lucările la noua centrală de cogenerare continuă

Termica2     Conducerea Primăriei sucevene nu este chiar atât de sigură că noua centrală de cogenerare va fi gata la termen, adică pe 9 noiembrie.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, spune că pe noul amplasament se lucrează mult, dar că nu există o certitudine în legătură cu data inaugurării.

El afirmă că, în această lună, îi va convoca la o discuţie concretă pe toţi acţionarii firmei “Bioenergy”, pentru a vedea când vor primi apă caldă şi căldură cei peste 20.000 de abonaţi Termica .

Lungu: “Când este vorba despre o investiţie aşa complexă, lucrarea ar putea fi gata la termen, dar să mai dureze vreo lună probele tehnologice. Acum se lucrează, inclusiv la amenajarea hălii pentru biomasă, începând cu luna septembrie se va trece şi la aprovizionarea cu biomasă, dar trebuie să vedem exact când va fi pusă în funcţiune. Eu rămân optimist că vom putea obţine un preţ al energiei termice la aproape jumătatea celui solicitat azi de societatea de termoficare.”

Primarul a mai adăugat că, până când “Bioenergy” va furniza căldură sucevenilor, a0ceastă sarcină va reveni tot societăţii Termica, cel mai probabil de la jumătatea lunii octombrie.

comments

comments




Leave a Reply

avatar