full screen background image

Lungu: Abonaţii Termica trebuie să fie lăsaţi să se debranşeze

calorifer     “Sucevenilor abonaţi Termica nu trebuie să li se creeze greutăţi dacă vor să se deconecteze de la sistem, dar cu o condiţie – să fie la zi cu plata facturilor”, crede primarul Sucevei, Ion Lungu.

Edilul şef a cerut, astăzi, conducerii unităţii de termoficare să intensifice acţiunile de recuperare a datoriilor direct la uşile restanţierilor, aceasta fiind considerată “cea mai eficientă metodă”.

Primarul Sucevei a precizat că solicitările de debranşare de la Termica trebuie rezolvate operativ, deşi el personal nu încurajează aceste demersuri, considerând că noua centrală de cogenerare va furniza agent termic la tarife mai mici decât cele actuale.

Lungu: “Până la urmă, debranşarea este un atribut al operatorului, dar multe asemenea cereri sunt trimise la Primărie, cu viză de la Termica, că nu îndeplinesc nu ştiu ce lege. Oamenii vin la mine în audienţă, fac un scandal monstru. Eu aş zice, cei care vor să se debranşeze, s-o facă, nu-i putem ţine cu forţa în sistemul centralizat. Eu sunt convins că gigacaloria care va fi produsă, pe biomasă, la noua centrală, va fi mai ieftină decât cea produsă pe gaz metan sau pe cărbune din import. Să lăsăm oamenilor libertatea de a alege, deşi eu îi sfătuiesc să nu se debranşeze.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar