full screen background image

Băsescu: Regionalizarea nu cred că se face

regiuni     Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu crede că regionalizarea va putea fi realizată de USL, “un uriaş de 70% în Parlament” care şi-a arătat “limitele”, apreciind că formaţiunea nu poate genera “progres”, având “o dimensiune mică din interiorul majorităţii şi lipsă de viziune”.

“Nu cred că se va face, acest uriaş de 70% din Parlament şi-a arătat limitele, este incapabil să genereze progres pentru România. Reorganizarea administrativă şi o Constituţie modernă care să simplifice instituţiile statului, inclusiv Parlamentul, ar fi fost proba că această majoritate uriaşă îşi poate depăşi dimensiunea mică din interiorul majorităţii şi lipsa de viziune. Au probat că nu pot, din păcate, şi România a pierdut o ocazie extraordinară, pentru că este foarte puţin probabil să mai ai o majoritate de 70% în următoarele cicluri electorale”, a afirmat Băsescu, la Digi 24.

Şeful statului a apreciat că ministrul Liviu Dragnea a început “greşit” procesul pentru regionalizare, deoarece a declanşat demersul de la vârf spre bază.

“Am văzut chestiunile ridicole în care baronii judeţeni se băteau care să fie şeful regiunii. Asta a arătat cât de puţin înţeleg din nevoie de reorganizare administrativă”, a susţinut preşedintele.

comments

comments




Leave a Reply

avatar