full screen background image

20.000 de lei pentru sistemul de supraveghere video a Sucevei

cameravideo    Municipalitatea suceveană va cheltui 20.000 de lei pentru un contract de service privind sistemul de supraveghere cu camere video a urbei.

Demersul survine ieşirii din garanţie a proiectului european de reducere a criminalităţii şi creştere a siguranţei cetăţeanului, inaugurat în urmă cu circa 2 ani, suma în cauză fiind prinsă în buget cu prilejul  recentei rectificări aprobate în plenul deliberativului local.

Proiectul de prevenire a criminalităţii şi creştere a siguranţei cetăţeanului a fost primul finalizat dintre cele 5 proiecte din cadrul Programului Operaţional Regional pe care municipalitatea le-a accesat.

Proiectul are ca scop monitorizarea, cu 108 camere video, a 80 de perimetre de pe lângă unităţile şcolare, instituţiile publice, parcuri, pieţe agro-alimentare, precum a intrărilor şi ieşirilor din municipiul Suceava.

Materializarea acestuia a presupus consumarea a 600.000 de euro, dintre care 425.000 de euro fonduri nerambursabile, 80.000 de euro reprezentând contribuţia administraţiei locale la cheltuielile eligibile şi neeligibile.

comments

comments




Leave a Reply

avatar