full screen background image

Rezultatele la concursul pentru ocuparea posturilor didactice se afişează azi

definitivare     Rezultatele la concursul pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar se vor afişa luni în fiecare centru de examen, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Contestaţiile se vor înregistra în perioada 5-6 august la sediile inspectoratelor şcolare judeţene, astfel: luni, 5 august, imediat după afişarea rezultatelor, până la ora 21,00, iar marţi, 6 august, între orele 8,00 şi 15,00.

Afişarea rezultatelor finale are ca termen data de 8 august.

Repartizarea candidaţilor pe posturile pentru angajare pe perioadă nedeterminată va avea loc la nivelul centrelor de concurs, în zilele de 9 şi 12 august. În 14 august se va desfăşura repartizarea candidaţilor pe posturile pentru angajare pe perioadă determinată, tot la nivelul centrelor de concurs.

Pentru concursul de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar au fost publicate 6.074 posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată (3.141 în mediul urban şi 2.933 în mediul rural).

La proba scrisă pentru ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar s-au prezentat 32.374 de candidaţi (88,48%) dintr-un total de 36.587 de candidaţi care au obţinut dreptul de a participa.

Un număr de 53 de candidaţi au fost eliminaţi din cauza unor tentative de fraudă (cei mai mulţi provin din judeţele Mehedinţi – 8 şi Constanţa – 5), iar 7,6% dintre candidaţi s-au retras din motive personale sau medicale.

comments

comments




Leave a Reply

avatar