full screen background image

Măsuri preventive pentru limitarea efectele produse de secetă

SECETA 2     Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava cere Primăriilor şi agenţilor economici să ia măsuri preventive pentru limitarea efectele produse de secetă.

Este vorba, în primul rând, de interzicerea cu desăvârşire a incendierii miriştilor, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase, care ar conduce nu numai la incendii extinse, ci şi la diminuarea cantitaţii de apă din sol.

Potrivit acestor reglementări, se impune folosirea judicioasă a resurselor de apă, precum şi impunerea unor restricţii la consum dacă situaţia va impune acest lucru.

Autorităţile locale au obligaţia de a identifica surse suplimentare de apă care să acopere în special necesarul populaţiei pe perioada cu precipitaţii reduse.

Primăriile au misiunea de a stabili puncte de prim-ajutor şi de distribuţie de apă pentru populaţie în spaţii publice, cum ar fi primării, şcoli, magazine, farmacii şi cabinete medicale, care să fie semnalizate vizibil, iar Serviciul de Ambulanţă să fie pregătit cu personal suplimentar pentru a putea răspunde apelurilor de urgenţă.

Nu în ultimul rând, planul prevede măsuri pentru protejarea animalelor şi diminuarea efectelor caniculei asupra acestora.

comments

comments




Leave a Reply

avatar