full screen background image

Incendiu provocat, la o stână din localitatea Feteşti

stana     Detaşamentul de pompieri Suceava a intervenit, azi noapte, cu două autospeciale pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o stână, ce aparţine lui Dumitru S., de 59 de ani, din satul Feteşti, comuna Adâncata.

La sosirea pompierilor, ardea saivanul stânei, construit pe structură din lemn, existând pericolul de propagare la mai multe bunuri depozitate în zonă.

A ars saivanul, pe o suprafaţă de aproximativ 1.400 de metri pătraţi.

Incendiul a fost lichidat la ora 1:40.

Din primele cercetări, cauza incendiului a fost folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Militarii au salvat 700 de oi, opt porci, 200 de baloţi de paie, circa 15 tone de fân, 100 butuci de lemn şi alte bunuri.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Şi agenţii Secției de Poliție Nr. 8 Adâncata au fost sesizati, de către Dumitru S., despre faptul că, la stâna pe care o deține pe raza satului Fetești, a luat foc un grajd.

În urma discuțiilor purtate cu lucrătorii ISU Bucovina, s-a stabilit că incendiul a fost rezultatul unei acțiuni intenționate, având ca focar zona din spatele saivanului, dinspre pădurea Fetești – Adâncata.

Cu ocazia audierilor s-a stabilit că reclamantul, Dumitru S., se află într-o stare conflictuală, de aproximativ 1 an, cu fratele său, Constantin S., din cauza imașului pe care este amplasată stâna.

Pagubele au fost evaluate la cca. 30.000 de lei.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere.

comments

comments




Leave a Reply

avatar