full screen background image

52% dintre candidați au picat examenul de titularizare

definitivare     Aproape 80% dintre candidaţii care au susţinut examenul de titularizare au luat note peste cinci, iar aproape 48% au luat note între 7 şi 10. Candidaţii nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţii imediat după afişarea notelor.

Repartizarea dascălilor se va face între 9-12 august, în cazul titularilor, iar pe 14 august se vor fi repartizați candidații care vor opta pentru un loc de suplinitor.

Peeste 32.000 de candidați au susținut examnul pentru cele 6.074 de locuri dinsponibile anul acesta.

32% au luat note între 5 și 7, lucru care îi repartizează din start pentru un loc de suplinitor, iar aproape 20 la sută nu au obținut nici măcar nota 5.

190 de candidați au obținut nota 10.

Față de anul trecut, rezultatele de anul acesta sunt cu două procente mai slabe.

“Nu ne îngrijorează pentru că nu sunt foarte multe locuri. Ar fi fost rău să obții note bune, să iei un examen și să nu ai unde să repartizezi pe cel care a obținut acest calificativ”, a spus Anton Hadăr, președintele Alma Mater.

“Nu toți trebuie să obțină titularizarea cu media 10. Nu peste tot avem doar dascăli de 10, la fel cum nu avem judecători, medici de 10. Să nu mergem către extreme. E clar că cei care au luat nota 10 vor obține un post de titular la o unittate școlară bună. Mai apare o problemă, s-ar putea să obții la titularizare o notă foarte bună, dar să nu existe postul necesar pe care să te poți titulariza”, a declarat Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie Spiru Haret.

Acesta a mai spus că a existat o selecție riguroasă și așa se explică procentul celor care au picat examenul de titluzarizare.

comments

comments




Leave a Reply

avatar