full screen background image

Bărbatul care a amplasat o bombă în Universitatea Iași va fi expertizat psihiatric din nou

oliver stan      Bărbatul care a amplasat o bombă într-o sală de curs de la universitatea din Iaşi va fi expertizat psihiatric, din nou.  Ar putea fi şi ultima evaluare, mai ales că la verificările precedente medicii au constatat că bărbatul este lucid. Ba chiar, Oliver Stan i-a uimit pe doctori cu inteligenţa de care dă dovadă.

Acesta a spus că gestul său a fost inspirat de un semn divin. El ar fi spus că poate comunica cu Dumnezeu de la vârsta de șapte ani, menționând și faptul că nu a avut o relație prea bună cu părinții săi, care l-au și bătut la vârste fragede.

Într-o scrisoare trimisă la începutul anului președintelui, bărbatul se descrie depre un ”sfânt ciudat, fără legătură cu biserica”.

„Locuiesc undeva prin munţi, aproape de Cârlibaba. Am locuit şi într-o peşteră o vreme. Sunt un fel de sfânt ciudat, fără legătură cu biserica. Am publicat cărţi, sunt un om foarte neobişnuit, un fel de boschetar de pădure greu de găsit. Da, sunt bolnav psihic, diagnosticat cu schizofrenie paranoidă, vorbesc cu Dumnezeu şi această soluţie e de la Dumnezeu, dar până şi psihiatrii recunosc că sunt un om de o inteligenţă extraordinară. Deci, sunt nebun, da, e adevărat, dar sunt foarte deştept”, scrie Oliver Stan.

Bărbatul de 38 de ani a intrat luna trecută într-o sală de curs a Facultăţii de Electronică şi Telecomunicaţii din cadrul Universităţii Tehnice din Iaşi,  unde se aflau patru profesori şi 40 de studenţi din anul al patrulea care susţineau examenul de licenţă. El a început să strige că va detona o bombă, cerând să vină Poliţia.

comments

comments




Leave a Reply

avatar