full screen background image

Obiectele de patrimoniu de la Muzeul Bucovinei, depozitate la Centrul de Afaceri

muzeu bucovina     Obiectele de patrimoniu de la Muzeul Bucovinei vor fi depozitate, pe perioada lucrărilor de reabilitare, la Centru de Afaceri de lângă aeroportul Salcea.

Acesta este decizia Consiliului Judeţean, administratorul muzeului, după discuţii cu specialişti în conservarea obiectelor de artă.

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, speră ca procedurile de licitaţie, pentru viitoarele lucrări de reamenajare a sediului vechi de peste un secol, să fie demarate operativ.

Ursu: “Aşteptăm scoaterea la licitaţie a proiectului, apoi anunţarea câştigătorului, pentru a şti când începem să ne mutăm. Lucrările se vor desfăşura pe o perioadă de 18 luni, asta înseamnă că undeva, în luna iulie 2015, Muzeul ar trebui redeschis. Termenul trebuie respectat, pentru că reabilitarea se face din bani europeni şi, altfel, nu mai primim banii.”

Reabilitarea Muzeului Bucovinei prevede lucrări la accesul în clădire, înlocuirea actualei scări monumentale din holul principal,  montarea de lifturi, recompartimentarea spaţiilor, schimbarea tâmplăriei şi acoperişului.

Valoarea contractului pe bani europeni este de 14 milioane de euro.

comments

comments




Leave a Reply

avatar