full screen background image

8 elevi suceveni medaliaţi la Concursul Naţional de Matematică “Euclid”

mate     Concursul Naţional de Matematică “Euclid“, ajuns, în anul şcolar 2012-2013, la cea de a VI-a ediţie, este adresat elevilor din clasele I– XII şi constă în participarea acestora la 3 etape ale concursului, numite etape de evaluare.

Structura subiectelor pentru etapele de evaluare este următoarea:
– 5 itemi grilă cu alegere multiplă (cu 4 distractori fiecare). Fiecare item grilă valorează 4 puncte. La itemii cu alegere multiplă, un singur distractor va fi corect.
– 10 întrebări cu răspuns scurt, care valorează câte 4 puncte.
– 2 probleme cu itemi structuraţi, care valorează câte 15 puncte.

Etapa finală are rol de departajare şi are o altfel de structură a subiectelor, de tip concurs naţional.

La final de lună iulie Comisia Naţională Centrală, în urma evaluării lucrărilor elevilor calificaţi la etapa naţională a concursului, a anunţat câştigătorii premiilor foarte valoroase:
– premiul I- un laptop, diplomă de merit şi medalie de aur;
– premiul II – o bursă de studiu de 700 lei, diplomă de merit şi medalie de argint;
– premiul III – o bursă de studiu de 400 lei, diplomă de merit şi medalie de bronz;
– menţiuni – o bursă de studiu de 100 lei şi diplomă de merit.

Aceste premii şi menţiuni se oferă pentru fiecare an de studiu şi pentru fiecare profil, ţinând cont de ordinea descrescătoare a punctajelor obţinute la etapa finală, în proporţia de 1 la 100 de participanţi. Astfel, dacă la o clasă participă la etapa finală 950 de candidaţi, se vor acorda 10 distincţii: 3 premii şi 7 menţiuni, iar daca la o clasă s-au calificat la etapa finală 25 de elevi se va acorda un singur premiu şi nu vor fi menţiuni.

Pentru fiecare clasă ocupantului locului I (cea mai mare notă) i se acordă medalie de aur, pentru locul II (a doua cea mai mare notă) se acordă medalie de argint, iar pentru locul III (a treia cea mai mare notă) se acordă medalie de bronz, în condiţiile în care au punctaje de cel puţin 50 p.

Competiţia finală a fost extrem de dificilă deoarece în concurs au participat peste 7700 de elevi din toate judeţele ţării.

Cu toate acestea opt elevi suceveni au obţinut, la etapa finală a concursului, 1 premiu II, 2 medalii de argint şi 6 menţiuni.

Premiul II şi medalia de argint au fost obţinute de Paul Vasile Balaban, elev în clasa I la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava. Cea de a doua medalie de argint a primit-o Antonia Ioana Leuciuc, elevă în clasa a Ix-a la Colegiul Naţional “Ştefan cel Mare” Suceava.

Menţiuni au obţinut Miruna Busuioc (clasa I, Şcoala Gimnazială “Petru Muşat” Siret),
Adelina Denisa Coca (clasa I, Şcoala Gimnazială Nr. 2 Rădăuţi), Marta Ioana Nichiforiuc (clasa I, Şcoala Gimnazială Nr. 2 Rădăuţi), Ramona Repciuc (clasa I, Şcoala Gimnazială Nr. 2 Rădăuţi), Daria Teodora Cîrciu (clasa a II-a, Şcoala Gimnazială “Dimitrie Onciul” Straja) şi Laura Ştefana Vida (clasa a IV-a, Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava).

comments

comments




Leave a Reply

avatar