full screen background image

314 plăţi ale alocaţiei de stat pentru copii au fost suspendate

PRELIPCEAN     În prima jumătate a anului 2013, Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Suceava a completat, pe linia importului/exportului de beneficii de asistenţă socială, 621 de formulare E 411, pentru a solicita informaţii, în timp ce 1.151 formulare au fost întocmite pentru a răspunde la solicitările altor state membre.

Potrivit directorului executiv al instituţiei sucevene, Marcela Prelipcean, în baza documentelor respective s-au suspendat 314 de plăţi ale alocaţiei de stat pentru copii şi s-au acordat alte 309 alocaţii.

Anul trecut, AJPIS a completat de 1.455 de formulare E 411 pentru a solicita informaţii din alte state membre, în scopul deschiderii sau suspendării dreptului la prestaţii sociale în România.

Agenţia a răspuns la 1.872 de formulare europene prin care se solicitau informaţii despre cetăţeni români care au accesat dreptul la prestaţii sociale în alte state ale Uniunii Europene. În baza acestora s-au efectuat 714 de suspendări din plată şi s-a deschis dreptul la alocaţie de stat pentru copii în cazul a 782 de beneficiari.
“Există un import şi un export intens de beneficiilor de asistenţă socială în spaţiul Uniunii Europene. Se lucrează frecvent la acordarea drepturilor persoanelor migratoare, la o corespondenţă eficientă şi rapidă în spaţiul Uniunii Europene pentru transmiterea informaţiilor necesare, precum şi în vederea evitării suprapunerilor incorecte a unor drepturi. AJPIS conlucrează şi cu celelalte autorităţi şi instituţii judeţene, printre care Casa Judeţeană de Pensii Suceava, primăriile din judeţ, serviciile de evidenţa populaţiei, în scopul verificării, completării şi clarificării informaţiilor necesare”, a declarat Marcela Prelipcean.

comments

comments




Leave a Reply

avatar