full screen background image

Viitoarea regiune din care va face parte judeţul Suceava a suscitat discuţii aprinse

regiunea_bucovina     55 de politicieni, membri din administraţia locală şi judeţeană, cadre didactice şi reprezentanţi ai societăţii civile au luat parte la dezbaterea apelului de înfiinţare a unei a doua regiuni în nord estul ţării.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a precizat că “schimbarea teritorială este impusă de realităţile economice prin care trece ţara”, adaugând că “societatea suceveană trebuie să ajungă la un consens în privinţa desemnării unei noi regiuni din care sa faca parte judeţele Suceava, Botoşani şi Neamţ”.

Preşedintele PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, l-a invitat pe vicepremierul Liviu Dragnea la o discuţie civilizată şi constructivă în legatură cu criteriile după care se va face reorganizarea administrativ teritoriala a ţării. Flutur şi-a încheiat discursul spunând că “argumentele în acest demers ar trebui aduse de elitele din învăţământ, biserică şi  mediul de afaceri”.

La rândul său, rectorul USV, Valentin Popa, a propus o descentralizare a conducerii viitoarei regiuni astfel: Botoşani să devină capitală culturală, Suceava, capitala universitară şi Neamţ, capitala alocării de fonduri, iar capitala administrativă să fie desemnată prin rotaţie.

Popa a mai adăugat că parlamentarilor suceveni le revine sarcina de a negocia cu omologii din judeţele Botoşani şi Neamţ “pentru ca o viitoare regiune să prindă contur”.

comments

comments




Leave a Reply

avatar