full screen background image

Direcţie Regională de Antifraudă Fiscală, cu sediul la Suceava

ponta     Premierul Victor Ponta a anunţat, după şedinţa de ieri a Guvernului, că Direcţia Antifraudă Fiscală va avea opt direcţii regionale, iar una dintre acestea îţi va avea sediul la Suceava.

Direcţia Regională a Finanţelor Publice se va înfiinţa la Iaşi.

Direcţia Antifraudă Fiscală (DAF) se va axa pe mai multe direcţii de acţiune, iar în primul rând vor fi vizaţi distribuitorii angro atestaţi, organizându-se controale inopinate şi încrucişate pentru contracararea tendinţei antrepozitarilor autorizaţi de a înfiinţa, prin persoane afiliate, societăţi comerciale cu unic scop distribuirea produselor accizabile obţinute în cadrul antrepozitului fiscal de producţie.

Se vor intensifica controalele la antrepozitele fiscale de producţie produse intermediare, având în vedere diferenţa foarte mare între accizul datorat pentru aceste produse (51,08 Euro/hl produs) şi accizul datorat pentru alcool etilic (750 Euro/hl alcool pur).

Vor fi monitorizate şi controlate antrepozitele fiscale de producţie din domeniul prelucrării tutunului şi fabricării ţigaretelor, în vederea corelării importurilor de tutun cu producţia realizată în antrepozitele fiscale autorizate.

La fel se va proceda şi la antrepozitele fiscale de producţie a produselor energetice, în vederea depistării eventualelor sustrageri de la plata accizelor aferente produselor rezultate din prelucrarea reziduurilor petroliere.

comments

comments




Leave a Reply

avatar