full screen background image

Agendă culturală plină pentru suceveni şi turişti, în luna august

afis medievala 2013 final cu sponsori     Publicul sucevean este invitat să participe la târguri de meşteri populari, expoziţii de pictură şi fotografie, spectacole de teatru la Cetate, festivaluri de artă medievală şi rock.

Toate vor avea loc în cursul lunii august, pentru că este vârful de sezon turistic în judeţ.

În prima parte a lunii va avea loc tradiţionalul târg al meşterilor populari de la Muzeul Satului Bucovinean, ajuns la a 18-a ediţie. Participă 100 de meşteri populari din toată ţara.

Un eveniment inedit pentru Muzeul Bucovinei este expoziţia Arta Germanilor din Transilvania, din sec. XVIII-XIX. Vernisajul cuprinde 29 de lucrări de artă plastică, piese din categoria Tezaur, din patrimoniul Muzeului Brukenthal din Sibiu. Valoarea de asigurare a picturilor este de peste 200.000 de euro.

Nou pentru Suceava este şi seria de spectacole de teatru de la Cetate, care se doreşte a fi un preambul la un viitor festival de teatru în 2014. Vor fi spectacole pentru copii, dar şi pentru tineri şi adulţi. Spectacolele au loc pe 10 şi 11 august.

O altă expoziţie organizată de Muzeul Bucovinei este un documentar fotografic privind minoritatea germană din sudul şi nordul Bucovinei, intitulat Fotografie de Familie – Memoria Celuloidului. Vernisajul va avea loc pe 13 august.

Totodată, în 16 august, va fi vernisată expoziţia “Germana, limba marilor idei”, realizată sub egida Ambasadei Germaniei în România. La vernisaj va participa consilierul Germaniei în România, Josef Karl.

Punctele de referinţă din luna august sunt Festivalul de Artă Medievală şi Bucovina Rock Castle.

Festivalul de Artă Medievală va avea loc în perioada 14-18 august. Conducerea Muzeului şi-a propus ca ţintă 10.000 de vizitatori. Preţurile de intrare sunt modice, 7 lei pentru adulţi şi 1,5 lei pentru copii.

Bucovina Rock Castle, ediţia a III-a, are loc la Cetatea de Scaun a Sucevei, în perioada 22-24 august. Manifestarea va reuni formaţii de rock din România, Ucraina, Ungaria, Grecia sau Macedonia. De la an la an, Festivalul aduce din ce în ce mai mulţi spectatori. Dacă în 2011, 2.600 de persoane au participat la eveniment, anul trecut numărul s-a dublat.

Organizatorii se aşteaptă la 7.000 de spectatori pentru ediţia din acest an.

comments

comments




Leave a Reply

avatar