full screen background image

Spitalele din judeţul Suceava nu sunt afectate de noul proiect al ministerului

spital-judetean-UPU     Spitalele din judeţul Suceava nu sunt afectate de proiectul Ministerului Sănătăţii, referitor la posibilitatea de a face internări de cel mult 12 ore, dacă au mai puţin de 20 de paturi.

Asta deoarece unităţile spitaliceşti din municipiul reşedinţă de judeţ şi din Rădăuţi, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului, Siret şi Solca deţin un număr mai mare de paturi.

Proiectul anunţat de ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu, urmează să fie dezbătut de specialiştii în domeniu şi de societatea civilă.

Potrivit acestui proiect, spitalizarea de zi este o formă de internare prin care se asigură asistenţa medicală de specialitate, curativă şi de recuperare, concentrând într-un număr maxim de 12 ore în timpul zilei, efectuarea de examinări, investigaţii, acte terapeutice realizate sub supraveghere medicală.

Îţi reamintim că, în 2010, Guvernul a decis, în urma înţelegerii cu Fondul Monetar Internaţional, reducerea a peste 9.000 de paturi în spitalele din România, dintre care 280 în judeţul Suceava.

La vremea respectivă, în funcţie de indicatorii de performanţă obţinuţi, Spitalul Judeţean a pierdut 70 de paturi, iar cel municipal din Rădăuţi, 60.

comments

comments




Leave a Reply

avatar