full screen background image

Prinşi la furat lemne din pădure, la Slătioara

furt lemne 2     Poliţiști din cadrul Postului de poliţie Râşca, aflându-se în serviciul de patrulare pe raza comunei, împreună cu un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Râșca, i-au depistat pe  drumul comunal “Călugăra”, din satul Slătioara, pe S. Petru, de 21 de ani, și G. P., de 17 ani, ambii din localitate, care transportau cu atelajele hipo bușteni de esență fag și paltin.

Solicitându-li-se documentele de însoțire a materialului lemnos, cei doi au declarat că nu posedă aceste acte și că buștenii provin din arbori doborâți de fenomene naturale de pe marginea pârâului Râșca Mare.

Materialul lemnos a fost reținut și lăsat în custodie pădurarului, în vederea stabilirii provenienței.

Polițiștii au continuat cercetările, stabilind că, în data de 22 iulie, cei doi suspecți au tăiat și sustras doi arbori specia paltin și au sustras alți patru arbori doborâți de fenomene naturale, din pădurea proprietate a statului, respectiv Ocolul Silvic Râșca.

Volumul celor 6 arbori este de 5.928 mc, în valoare de 1.575,22 de lei.

În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de “furt de arbori doborâți sau rupți de fenomene naturale, ori de arbori care au fost tăiați ori scoși din rădăcini din fondul forestier național”.

Pentru tăierea fără drept a celor doi arbori specia paltin, cu o valoare de 184,46 de lei, fapta constituie contravenție, fapt pentru care s-a luat măsura sancționării contravenționale a celor doi suspecți, conform prevederilor Legii nr.171/2010.

comments

comments




Leave a Reply

avatar