full screen background image

Noi scumpiri prevăzute pentru gazele naturale

contor gaz     Vor fi şi alte scumpiri la gazele naturale pentru populaţie, pe lângă liberalizarea preţurilor.

Reprezentanţii EON Gaz avertizează că există factori care ar putea afecta preţurile, pe langă majorările prevăzute de calendar. Ultima majorare a fost chiar la începutul acestei luni, de 8%, a prețului gazelor naturale pentru consumatorii casnici și cu 3% pentru cei noncasnici.

„Pe lângă calendarul de liberalizare al preţurilor, ne putem aştepta şi la alte creşteri de preţ. Sunt şi alte efecte la care trebuie să ne gândim, de exemplu, reducerea numărului de certificate verzi. Dar pe piaţa reglementată nu noi stabilim preţurile, ele sunt stabilite pentru noi, deci nu e responsabilitatea noastră”, a declarat directorul general E.ON România, Frank Hajdinjak.

Vestea pe care directorul general al celui mai mare furnizor privat de servicii din domeniul energetic o dă românilor vine după discuţiile purtate cu membrii FMI în România. În plus, producătorii de energie spun că pentru ei nu există nicio garanţie că proiectul certificatelor verzi va fi implementat şi finanţat până în 2018.

Conducerea E.ON România şi-a arătat îngrijorarea şi în ceea ce priveşte situaţia companiei CFR Marfă.

„În privinţa datoriilor, avem situaţia CFR Marfă, unde cresc din nou, după ce au fost aproape zero la începutul anului trecut. Sunteţi acum în situaţia în care aveţi o datorie de 500 de milioane de lei, pe care trebuie să o rezolvaţi”, a mai spus Frank Hajdinjak.

comments

comments




Leave a Reply

avatar