full screen background image

Automate de seringi, în noua strategie naţională antidrog

SERingi     Montarea de automate de seringi şi distribuirea de teste antidrog în farmacii pentru ca părinţii să poată să-şi verifice copiii reprezintă câteva dintre conceptele prevăzute în noua strategie naţională antidrog, a afirmat directorul Agenţiei Naţionale Antidrog (ANA), Sorin Oprea, miercuri, într-o conferinţă de presă.

El a informat că distribuirea de seringi pentru consumatorii de droguri în farmacii reprezintă un alt obiectiv menţionat în strategia naţională antidrog care urmează să fie promovată prin hotărâre de guvern în cel mai scurt timp.

“Gândiţi-vă că un consumator de droguri foloseşte pe an seringi de circa 100 de euro, tratamentul unui infectat cu HIV este în jur de 4.000 de euro, deci, din punct de vedere al costurilor, diferenţele se fac foarte rapid”, a declarat Oprea.

El a amintit că încă din 2011 ANA şi Ministerul Sănătăţii au notificat Centrul de monitorizare pentru droguri şi toxicomanii de la Lisabona referitor la faptul că în România există o explozie a infectării consumatorilor de droguri injectabile cu virusul HIV, dar şi cu virusul hepatitei B şi C.

La rândul său, secretarul de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului (MTS) Cristian Cosmin a informat că instituţia pe care o conduce îşi propune să organizeze toamna aceasta Jocurile naţionale reunite, o competiţie la nivel naţional adresată tinerilor.

De asemenea, el a spus că MTS derulează activităţi împreună cu ANA şi cu alte ONG-uri care luptă împotriva consumului de droguri, printre care se numără şcolile de vară.

comments

comments




Leave a Reply

avatar