full screen background image

România a cerut Comisiei Europene mai mulți bani pentru Transporturi

comisia-europeana    România a cerut Comisiei Europene bani mai mulţi pentru transporturi în perioada 2014-2020, chiar dacă în trecut nu a reuşit să atragă prea multe fonduri.

Însă, Guvernul României a trimis la Bruxelles această solicitare, fără a include în document și un plan în care să explice cum vor fi cheltuiţi aceşti bani.

România a solicitat Comisiei Europene, prin noul acord de parteneriat pentru exercițiul financiar 2014-2020, fonduri de aproape 7 miliarde de euro pentru Transporturi, dintr-un total de 22 de miliarde de euro, bani care ar putea fi alacați României pentru această perioadă.

Cele șapte miliarde de euro ar fi incluse în Programul operațional infrastructură mare, care include programul operațional pentru transporturi, programul operațional de mediu și un program nou pentru energie.

Însă, oficialii Uniunii Europene au solicitat României clarificări cu privire la această solicitare și spun că suma de șapte miliarde de euro este una prea mare pentru un program operațional.

În exercițiul financiar 2007-2013 a primit o alocare de fonduri de 4,56 miliarde de euro, dar a cheltuit doar 375 de milioane de euro. Prin urmare, programul operațional pentru transporturi de până acum s-a remarcat prin alocarea bugetară foarte mare, dar cheltuieli foarte puține.

comments

comments




Leave a Reply

avatar