full screen background image

Percheziții în 5 penitenciare și în 11 județe la suspecți de înșelăciuni

mascati-mateiuPolițiștii desfăşoară, marți dimineață, percheziţii la 14 persoane încarcerate în 5 penitenciare, precum şi alte 42 de percheziţii în 11 judeţe şi în municipiul Bucureşti.

Acțiunea, la care participă peste 500 de polițiști, vizează suspecți de înșelăciuni, prin metoda „Accidentul”, notează RNews.

Aceștia contactau prin telefon părţile vătămate cărora le aduceau la cunoştinţă implicarea unui membru al familiei sau a unei rude apropiate într-un accident soldat cu victime omeneşti şi pentru care, pentru a nu fi arestat, era necesară trimiterea unei sume considerabile de bani prin sistemul de curierat bancar, unor persoane pretinse a fi avocaţi sau rude ale victimelor.

Perchezițiile se desfășoară în 5 penitenciare, respectiv Penitenciarul Galați, Penitenciarul Iași, Penitenciarul Craiova, Penitenciarul Tulcea și Penitenciarul Mărgineni-Giurgiu.

De asemenea, sunt efectuate 42 de percheziţii domiciliare în judeţele Galaţi, Brăila, Ilfov, Ialomiţa, Vâlcea, Buzău, Caraş-Severin, Hunedoara, Suceava, Iaşi, Călăraşi, precum şi în municipiul Bucureşti.

Potrivit unui comunicat la Poliției Române, activităţile se desfăşoară în 78 de dosare penale. Persoanele depistate urmează să fie conduse pentru audieri.

comments

comments




Leave a Reply

avatar