full screen background image

Consilierii judeţeni lucrează de zor la proiectul viitoarei Regiuni Bucovina

nechifor mare     O comisie formată din 4 consilieri judeţeni trebuie să redacteze un proiect de hotărâre, prin care legislativul să solicite Guvernului înfiinţarea Regiunii Bucovina.

Această regiune, care ar avea în componenţă judeţele Suceava, Botoşani şi Neamţ, ar urma să fie o alternativă la prognozata Regiune Nord Est, alcătuită din 8 judeţe şi care este considerată “greoaie şi ineficientă”.

La şedinţa de săptămâna trecută, consilierii judeţeni au decis întocmirea unui proiect în acest sens pe care trebuie să-l redacteze câte un reprezentant de la fiecare partid – Cristina Teodorovici (PNL), Virginel Iordache (PSD), Radu Pentiuc (PDL) şi Sorin Isopescu (PPDD).

Aleşii judeţului speră ca astfel să atragă atenţia executivului de la Bucureşti în legătură cu necesitatea formării unor regiuni mici şi uşor de coordonat, la fel ca cele din Europa de Vest.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor, a precizat că, după ce proiectul va fi redactat, va urma o perioadă de dezbateri, la care vor fi invitate partidele politice, organizaţiile non-guvernamentale şi societatea civilă.

comments

comments




Leave a Reply

avatar