full screen background image

Execuţia Autostrăzii Sebeş – Turda, scoasă la licitaţie

constructie-autostrada     Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) organizează licitaţie deschisă pentru proiectarea şi execuţia Autostrăzii Sebeş – Turda, loturile 1, 2, 3 şi 4, valoarea estimată a contractului, fără TVA, depăşind 2,481 miliarde de lei.

Potrivit unui anunţ de participare, postat sâmbătă pe site-ul e-licitaţie.ro, obiectul contractului îl reprezintă proiectarea şi execuţia a 70 de kilometri de autostradă între Sebeş şi Turda, în judeţele Cluj şi Alba.

Contractul intră sub incidenţa acordului privind contractele de achiziţii publice şi este împărţit pe loturi.

Valoarea totală estimată a contractului, fără TVA, depăşeşte 2,481 miliarde de lei, suma incluzând şi procentul de 10% pentru cheltuieli diverse şi neprevăzute.

Contractul este finanţat din Fondul de Coeziune (85%), în cofinanţare cu bugetul de stat (15%).

Procedura va fi tip licitaţie deschisă, iar criteriul de atribuire preţul cel mai scăzut.

Ofertele sau a cererile de participare la licitaţie vor trebui depuse până pe 12 septembrie, ora 16.00, acestea urmând să fie deschise în ziua următoare.

Autostrada Sebeş-Turda va trebui finalizată până în 2016. Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Naţional şi Investiţii Străine, Dan Şova, a declarat, luna trecută, la Blaj, că în iulie se termină documentaţia de transformare din drum expres în autostradă şi că, până la sfârşitul anului, vor fi finalizate procedurile de licitaţie şi de atribuire.

comments

comments




Leave a Reply

avatar