full screen background image

Vechile conducte ce alimentau cu apă orașul Frasin, furate

conducta apa     Ieri dimineaţă, în jurul orei 10.30, Postul de Poliție Vama a fost sesizat despre faptul că o porțiune din conducta de aducțiune a apei de la stația de pompare, spre bazinul vechi de alimentare cu apă, a fost decopertată pe o lungime de circa 150 de metri, iar parte din aceasta este tăiată și scoasă din pământ.

Stația de pompare a apei potabile ce deservește orașul se află pe raza comunei Vama, pe malul râului Moldova.

În anul 1990 a fost dat în folosință bazinul de captare, construit pe versantul estic al dealului “Ascuțita”, pe terenul de pădure ce-i aparține lui L. Constantin, situat peste  DN 17, la circa 500 de metri de stația de pompare a apei.

Cele două conducte ce alimentau și goleau  bazinul sunt din metal, cu diametrele de 170 de mm pentru umplere și 320 mm pentru golire.

Din anul 1995, bazinul nu a mai fost folosit, ci doar conducta de alimentare (cea subțire), care deservea într-o oarecare măsură stația de pompe pentru reglarea presiunii apei în conductele de alimentare cu apă a orașului.

În ziua de 18 iulie, după ce s-a constatat că presiunea apei ce era pompată din stație spre oraș scade, s-a procedat la verificarea conductelor, ocazie cu care s-a constatat că vechile conducte ce alimentau cu apă orașul Frasin sunt decopertate si tăiate.

În cauză se efectuează cercetări în vederea identificării autorilor.

comments

comments




Leave a Reply

avatar