full screen background image

Mugur Isărescu: Reformele din economie nu pot fi făcute tot de FMI

isarescu     Guvernatorul BNR Mugur Isărescu afirmă că România nu va face reforme în economie dacă FMI nu va impune condiţii şi termene.

Şeful Băncii Naţionale a României spune că ţara nu trebuie să se aştepte de la minuni din partea instituţiilor internaţionale, notează Mediafax.

”Reformele din economie nu pot fi făcute tot de Fondul Monetar Internaţional, oricâte acorduri am încheia noi cu această instituţie. Reformele trebuie să le facem noi. Hai să nu ne mai jucăm de-a stabilitatea financiară. Ne aşteptăm la miracol de la madam Lagarde. Vă invit la Maglavit, să-l căutăm din nou pe Petrache Lupu, dacă vrem miracole. Nu trebuie să vină Lagarde”, a declarat Mugur Isărescu, după întâlnirea cu şefa FMI.

Acesta a precizat că acesta este motivul pentru care sume imense puse la dispoziţia ţării, sub formă de fonduri europene, însă România nu a dovedit că este capabilă să le acceseze.

Ultimul acord s-a încheiat cu un semi-eşec pentru Guvernul României, 3 din cele 5 condiţii angajate în acordul cu FMI. Guvernul a cerut derogări Fondului pentru ca acordul să fie încheiat, deşi premierul a negat acest lucru în urmă cu o lună.

comments

comments




Leave a Reply

avatar