full screen background image

PDL îi cere premierului să explice de ce a deblocat proiectul Roşia Montană

foto CODRUTA DRAGOESCU     PDL îi cere premierului Victor Ponta să explice public de ce şi-a schimbat atitudinea în ceea ce priveşte exploatarea rezervelor de aur de la Roşia Montană şi a trecut proiectul pe lista obiectivelor prioritare ale Guvernului, a declarat joi vicepreşedintele democrat-liberal Sulfina Barbu.

”Vreau să vă citesc o declaraţie: ‘proiectul Roşia Montană va fi în continuare blocat pentru că nu toţi politicienii pot fi cumpăraţi cum sunt cumpăraţi alţii din toate partidele’. Cine făcea această declaraţie în octombrie 2011? Domnul Victor Viorel Ponta când era în Opoziţie. Astăzi, acelaşi domn, care acum este premier, a introdus proiectul Roşia Montană pe lista proiectelor prioritare ale României. PDL îi cere domnului Ponta să ne spună public cine l-a cumpărat şi cu cât pentru deblocarea proiectului Roşia Montană? Plecăm de la propria declaraţie a domnului Victor Ponta. Deci, conform convingerilor domniei sale, dânsul a fost cumpărat pentru a fi de acord cu proiectul Roşia Montană”, a spus vicepreşedintele PDL, într-o conferinţă de presă.

Sulfina Barbu a adăugat că premierul trebuie să explice public şi numirea la şefia Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (OPSPI) a lui Gabriel Dumitraşcu, fost director la Roşia Montană.

“Să ne explice de ce a numit la Oficiul Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie un fost director de la Roşia Montană, pe domnul Gabriel Dumitraşcu, care a condus această companie vreme de cinci ani. Trebuie să explice public prea-cinstitul domn Ponta care ne spunea că va avea cel mai cinstit Guvern, care au fost resorturile care au stat la baza schimbării punctului de vedere din octombrie 2011 până astăzi şi cum a ajuns un fost şef de la Roşia Montană în Guvernul României pe o poziţie atât de importantă”, a precizat vicepreşedintele PDL.

comments

comments




Leave a Reply

avatar