full screen background image

PDL cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului

flutur     Liderul PDL Suceava, senatorul Gheorghe Flutur, anunţă că formaţiunea din care face parte cere convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului României pe tema Mecanismului de Cooperare şi Verificare în Justiţie – MCV.

În opinia lui Flutur, acţiunea este motivată de impactul cazului Fenechiu pe MCV şi dezbaterea în regim de urgenţă a legii privind personalul de specialitate din Justiţie, pentru a se putea pune efectiv în practică cele doua legi, Codul de Procedură Penală şi Codul Penal.

Printr-un comunicat de presă, senatorul sucevean declară:

“Condamnarea unui ministru în funcţie nu este decât cireaşa pe tort. Evident, cazul Fenechiu nu ar fi trebuit să existe, el nu ar fi trebuit nominalizat. Dar domnul Ponta ne-a obişnuit cu această situaţie. Poate este dorinţa de a trece, ca ministru interimar, prin toate ministerele. 14 miniştri, cu domnul Fenechiu, au părăsit, într-un an şi două luni, Guvernele României, sau nu au făcut parte din ele din cauza incompatibilităţii, câţiva au fost, ca şi domnul Ponta, dovediţi plagiatori. Iar, din nefericire, ultima situaţie, cu Fenechiu, este cu totul specială.

Reamintim că, în Mecanismul de Verificare şi Control, se vorbea de un binom, de doi miniştri cu probleme. Se pare ca sunt mai mulţi, în această perioadă, în care au rămas în Guvern.

Domnul Ponta s-a autodenunţat, atunci când a fost acuzat domnul Dragnea de fraudarea referendumului. Gravele probleme sunt confirmate chiar de un senator, fost în PSD, care spune lucrurilor pe nume şi sesizează DNA-ul.

USL face exact ceea ce MCV–ul recomandă a nu se face, iar aici aş mai adauga proiectul de revizuire a Constituţiei, în care nu mai putem vorbi nici de separarea puterilor în stat, nici de independenţa Justiţiei.

Apoi ar mai fi intervenţiile publice în treburile Justiţiei.

Atragem atenţia că un raport nefavorabil României pe MCV îl va afecta pe fiecare român: nu vom avea o dată clară de intrare în Schengen, deşi îndeplinim criteriile tehnice, iar, pe de altă parte, investiţiile străine în România vor scădea, afectând grav economia.”

comments

comments




Leave a Reply

avatar