full screen background image

Lider CFR, adevărul despre trenurile din România

tren vechi    Tiberiu Croitoru, liderul CFR Sibiu pune degetul pe rană şi arată în ce dezastru se află Căile Ferate Române. Trenuri din anii ’50, bilete scumpe şi piese care se vând la fier vechi, bucată cu bucată. “Dracul nu este atât de negru, pentru că este şi mai negru de atât”.

Despre trenuri acesta spune că nici n-ar avea cum să arate bine. “Păi cum să arate bine? Achizițiile care se fac sunt așa cum sunt – noi luăm tot timpul lucruri vechi, de proastă calitate, care nu le mai trebuie altora. Ce avem noi acum pe șine nu mai corespund nici măcar standardelor de calitate din anii 2000. Cu asta vrem să progresăm! Trenurile continuă să întârzie ore în șir și nu interesează pe nimeni…”, a spus liderul CFR Sibiu.

Nici navetiştii care mai merg “cu naşu” nu sunt o problemă, spune Croitoru. “Pentru a stopa pierderile, noi ar trebui să atragem cât mai mulți călători, nu să lucrăm cu materiale care nu mai sunt bune de nimic. Păi noi muncim cu locomotive din 1950. Vă dați seama, din 1950! Nici nu știți cât consumă aceste locomotive și ce scumpe sunt reparațiile, mai ales că se procură foarte greu piese fabricate în 1950… Singura care ne mai scoate din umilință este Săgeata Albastră. În rest, toate locomotivele au peste un milion de kilometri. Toate sunt ieșite din uz. Și noi vrem performanță…”, a declarat liderul CFR Sibiu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar