full screen background image

Intrarea în sensul giratoriu de pe DN17 va fi modificată

SAMSUNG     Constructorii şi proiectanţii şoselei de centură a muncipiului Suceava caută soluţii viabile pentru modificarea intrării în sensul giratoriu de pe DN17 (cunoscut de suceveni drept “zidul morţii”), la ieşirea din municipiul Suceava, spre Gura Humorului.

Anunţul a fost făcut astăzi de reprezentantul firmei de proiectare, Radu Iordachi, la întâlnirea pe care a avut-o pe teren cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Cătălin Nechifor.

Iordachi a spus că una din soluţii ar fi lăţirea benzilor de intrare în sensul giratoriu.

Iordachi: “Încercăm să facem o modificare la intersecţie. Suntem în discuţie cu Compania Naţională de Drumuri şi Autostrăzi, pentru a găsi o soluţie pentru cei care vin dinspre Gura Humorului spre Suceava, cu o prelungire a benzii de accelerare, spre Gura Humorului, şi cealaltă de decelerare, dinspre Gura Humorului, înspre Suceava. Ar fi vorba de 7 metri faţă de axa drumului, atât în stânga, cât şi în dreapta.”

Nechifor: “Vrem o variantă prin care să permitem intrarea în intersecţie cu 100 de metri înainte de accesul în sensul giratoriu, să se poată intra şi cu viteză mai mare şi maşinile agabaritice să poată intra mai uşor.”

Cînd va fi gata,şoseaua de centură a Suceveoi va prelua traficul greu de pe Drumul European 85 pe traseul Moara – Şcheia – Mihoveni – Pătrăuţi – Siret şi cel de pe Drumul Naţional dinspre Vatra Dornei spre frontiera cu Ucraina.

comments

comments




Leave a Reply

avatar