full screen background image

Raiffeisen pregăteşte un program masiv de reducere a cheltuielilor

raiffeisen     Raiffeisen Bank International pregăteşte un program masiv de reducere a cheltuielilor, vizând sume de ordinul sutelor de milioane de euro, care va presupune inclusiv închiderea unor sucursale, a declarat directorul general al băncii austriece, Karl Sevelda.

“Începem un program masiv de creştere a profitului şi reducere a costurilor, inclusiv închideri de sucursale. Vorbim despre sume de sute de milioane de euro”, a afirmat Sevelda, citat în ediţia online a Der Standard.

Sevelda a mai declarat, la finele lunii iunie, că Raiffensen trebuie să reducă masiv costurile pentru a menţine profitul la nivelul actual, în contextul unei reveniri lente a economiei în Europa de Est.

Grupul nu intenţionează să se retragă din nicio ţară, iar pe unele pieţe, printre care şi România, vrea să dezvolte afacerile, mai ales pe segmentul de retail, a mai afirmat atunci noul CEO al băncii austriece.

Raiffeisen a anunţat luni lansarea unei oferte pentru răscumpărarea unor obligaţiuni în valoare de 1,5 miliarde euro, garantate de stat şi scadente în 2014. După această operaţiune, banca va fi răscumpărat întreg portofoliul de obligaţiuni garantate de stat emise în urma crizei financiare, de 4,25 miliarde euro.

Sevelda a preluat postul de director general al RBI la 7 iunie, după demisia din această funcţie a lui Herbert Stepic. Sevelda a ocupat anterior postul de director general adjunct şi lucrează de 15 ani în cadrul Raiffeisen.

Raiffeisen avea la finele lunii martie active totale de 131,9 miliarde euro, în scădere cu 3% faţă de nivelul de la finele anului trecut.

Banca austriacă a înregistrat în primul trimestru un profit consolidat de 157 milioane euro, în scădere cu 71% faţă de nivelul de 541 milioane euro raportat în perioada corespunzătoare a anului trecut, declin cauzat în principal de evenimente nerecurente şi efecte de bază.

Profitul înregistrat de Raiffeisen Bank International în România a stagnat în primul trimestru la 30 milioane euro, pe fondul scăderii veniturilor din dobânzi, creşterii încasărilor din comisioane şi reducerii cheltuielilor şi a provizioanelor.

Activele Raiffeisen Bank International pe piaţa românească au crescut în primul trimestru cu 6,5%, la 6,37 miliarde euro.

comments

comments
Leave a Reply

avatar

Notă de informare privind protecţia datelor personale

Acceseaza