full screen background image

Studiul aprofundat, singura şansă pentru cei care au picat la bacalaureat

bacalaureat-2012-3     Studiul aprofundat este singura şansă pe care o au aproximativ 100.000 de elevi picaţi la bacalaureat de a obţine o diplomă şi de a-şi găsi în viitorul apropiat un loc de muncă, reiese dintr-un comunicat remis miercuri AGERPRES de către Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

“Elevii trebuie să conştientizeze că, dacă copiază la un examen, comit practic un furt, iar sancţiunile pot lăsa urme adânci pentru un tânăr de 18 ani. La terminarea liceului, fiecare elev poate încerca să îşi continue studiile, sau să îşi caute un loc de muncă, însă oricum are nevoie de o diplomă. Din păcate, în majoritatea cazurilor, această diplomă nu conferă competenţele necesare pentru integrarea pe piaţa muncii”, a declarat Simion Hăncescu, preşedintele FSLI.

Potrivit liderului sindical, scandalul de la examenul de bacalaureat ar trebui să fie o lecţie pentru elevi, părinţi şi profesori, dar şi un motiv pentru factorii cu putere de decizie din România de a lua hotărâri fundamentale pentru educaţie.

“Sunt necesare, de urgenţă, următoarele măsuri: depolitizarea învăţământului; regândirea programelor şcolare şi a sistemului de evaluare a elevilor; introducerea examenului de admitere în întregul învăţământ superior; adoptarea, în regim de urgenţă, a unei legi de salarizare pentru educaţie, prin care salariile să crească substanţial, şi meseria de dascăl să devină motivantă; respectarea Legii Educaţiei Naţionale, în sensul acordării, începând cu anul 2014, a minimum 6% din PIB pentru educaţie şi a minimum 1% pentru cercetare”, a adăugat Simion Hăncescu.

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ are peste 170.000 de membri şi reprezintă interesele a aproximativ 67% din totalul cadrelor didactice din România.

comments

comments




Leave a Reply

avatar