full screen background image

Primarul din Iaşi critică autorităţile sucevene

nichita gheorghe     Atentatorul de la Universitatea din Iaşi, Oliver Stan, locuia pe un vârf de munte, la Cârlibaba, cu un laptop şi un cal.

Conform publicaţiei “Ziarul de Iaşi”, primarul comunei Cârlibaba, Gabriel Danciu, a declarat că ieşeanul Oliver Stan a apărut pe raza comunei în 2006.

Şi-a construit pe un vârf de munte o căsuţă improvizată, din lemn şi polistiren. În mai multe rânduri, părinţii acestuia din Iaşi au încercat să îl ia acasă, însă acesta a refuzat.

A găsit, într-un fel sau altul, şi un cal pe care umbla pe coama munţilor din zonă. Interesant este că Oliver Stan nu era departe de noile tehnologii, el deţinând un laptop de pe care trimetea mesaje.
„Avea un cal cu care se plimba în sus şi în jos, dar şi un calculator de pe care trimitea fel de fel de mesaje“, a explicat primarul Gabriel Danciu. Cât priveşte sursele de trai ale acestuia, primarul de la Cârlibaba opinează că Oliver Stan a fost în permanenţă finanţat de familie, altcumva neputându-se exlica modul în care a supravieţuit şapte ani în vârful muntelui, într-o colibă pe care şi-a înjghebat-o acolo.

Atitudinea indiferentă a edililor din comuna suceveană a fost criticată, ieri, de primarul Iaşului.

Gheorghe Nichita susţine că bărbatul şi-ar fi exprimat public la Cârlibaba, în faţa viceprimarului, intenţia de a dinamita universitatea din Iaşi.

Nichita spune că aceia care ştiau ar fi trebuit să anunţe autorităţile. „De ceva timp, el stătea în judeţul Suceava, unde s-a exprimat de câteva ori că vrea să dinamiteze universitatea din Iaşi. Asta o ştiu din datele anchetatorilor. Cei care au auzit aceste lucruri de la bărbat ar fi trebuit să anunţe mai departe structurile statului. Dacă Poliţia din Iaşi ştia, poate că acest om era monitorizat“, a afirmat Nichita.

El a mai spus că bărbatul a discutat la un moment dat inclusiv cu viceprimarul localităţii Cârlibaba.

„Acest om a fost amendat pentru port de armă albă. I-a spus viceprimarului că are o misiune pe pământ. S-au găsit acolo unde stătea el şi nişte schiţe şi planuri prin care pregătea detonarea bombei la Iaşi. Deci erau nişte semnale că vrea să fie ascultat. Viceprimarul de acolo trebuia să anunţe mai departe alte instituţii, dacă acest om a venit la el“, a spus primarul Nichita.

comments

comments




Leave a Reply

avatar