full screen background image

Campania de informare privind igiena laptelui s-a încheiat

lapte crud     Direcţia Sanitară Veterinară Suceava a încheiat campania de informare privind igiena laptelui, derulată în vederea pregătirii aplicării normelor europene începând de anul viitor.

Specialiştii instituţiei au purtat discuţii în teritoriu cu crescătorii de animale, cărora le-au fost detaliate aspectele de care vor trebui să ţină seama în producerea, colectarea şi transportul laptelui către procesatori.

De anul viitor, va fi interzisă livrarea la centrele de colectare şi la unităţile de procesare a laptelui crud care nu se încadrează în numărul total de germeni şi de celule somatice.

Pentru aceasta, crescătorii de animale vor trebui să acorde o atenţie sporită regulilor de igienă la muls, eliminarea din consum a laptelui de la animale bolnave şi răcirea corespunzătoare a laptelui proaspăt muls.

Doleanţele zootehniştilor suceveni vor fi aduse la cunoştinţa conducerii centrale a Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, pentru analizarea lor în cadru reprezentativ.

comments

comments




Leave a Reply

avatar