full screen background image

2.800 de oameni vor pleca din aparatul administrativ

ponta      Aproximativ 2.800 de oameni vor pleca din aparatul administrativ în perioada următoare, a precizat, marţi seara, premierul Victor Ponta.

“O să plece vreo 2.800 de oameni în perioada imediat următoare, pe baza ordonanţei pe care am adoptat-o deja, cea cu desfiinţarea posturilor vacante şi cu anumite restructurări în autorităţile centrale”, a spus primul ministru, la RTV, întrebat dacă în perioada următoare vor avea loc disponibilizări în aparatul administrativ central sau local.

În ce priveşte Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, premierul a precizat că aceasta se restructurează, în baza unei ordonanţe adoptate recent, pe baza unei strategii convenite cu Banca Mondială, astfel încât se desfiinţează Garda Financiară şi se creează Direcţia Antifraudă. “Nu, nu cred (că vor fi disponibilizări la ANAF, n.r.). Posturile se păstrează. Dar nu înseamnă că absolut toată lumea va fi trecută. Sunt nişte teste pe care trebuie să le dea cei de acolo şi s-ar putea ca nu toţi să corespundă”, a spus primul ministru.

Victor Ponta a anunţat pe 26 iunie că un număr de aproximativ 60.000 de posturi vacante din sistemul bugetar vor fi desfiinţate, conform unei ordonanţe de urgenţă adoptate de Guvern, măsura nefiind valabilă pentru sănătate şi educaţie. “Astăzi avem o ordonanţă de urgenţă iniţiată de ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei, dar discutată cu toată lumea, privind o reformă a aparatului administrativ central. Vor fi desfiinţate aproape 60.000 de posturi vacante, posturi fie neocupate, fie nebugetate, păstrate în general în diverse structuri pe acel principiu unu la şapte şi pentru păstrarea – nu mă ascund să spun – a funcţiilor de conducere care aveau nevoie să aibă în spate un număr de posturi, chiar şi vacante.Vreau să precizez de la început că vorbim despre eficientizarea – este un prim pas, vor urma şi altele – aparatului administrativ, în primul rând central”, a spus primul ministru.

comments

comments




Leave a Reply

avatar