full screen background image

Universitatea suceveană, fonduri tot mai reduse pentru investiţii

usv     În ultimii ani, Universitatea “Ştefan cel Mare” din Suceava a primit tot mai puţini bani pentru investiţii, deşi proiectele au fost aprobate şi demarate.

La sfârşitul lunii noiembrie a anului trecut, la USV au început lucrările la obiectivul “Reabilitare amenajări exterioare şi sistematizare verticală campus unu”, proiect cu o durată de 5 ani, ale cărui costuri se ridică la suma de 10 milioane de lei.

Pentru început, reprezentanţii Universităţii vor să dea o nouă faţă parcului din apropierea instituţiei, cu prilejul aniversării a 50 de ani de activitate a instituţiei, drept pentru care proiectul a debutat cu reabilitarea zonei din faţa corpurilor A şi E.

Pentru această primă fază a proiectului, USV a solicitat Ministerului Educaţiei Naţionale 3 milioane de lei, însă a primit doar 6 % din suma solicitată.

Rectorul USV, Valentin Popa, nu crede că mai pot şi obţinuţi alţi bani în acest an, mai ales că au trebuit achitate şi arieratele.

El a precizat că, în prezent, se lucrează pe soldul anilor trecuţi, aproximativ 2,5 milioane de lei, bani cu destinația investiții.

Proiectul de dezvoltare al Universităţii “Ştefan cel Mare” mai prevede reproiectări ale aleilor, instalaţii noi pentru apele pluviale, modernizarea reţelelor de apă şi o cafenea literară în Curtea Englezească.

comments

comments




Leave a Reply

avatar