full screen background image

Pădurar ameninţat cu toporul, la Dărmăneşti

topor 1     Poliţiştii Postului de Poliție Dărmănești au fost sesizați, ieri, de către O. Valerică, de 55 de ani, din comuna Măriţei, din cadrul Ocolului Silvic Pătrăuți, cu privire la faptul că, după ce l-a oprit pe H. Costel, care transporta ilegal material lemnos pe DC 37, a fost amenințat cu un topor de către acesta.

Din cercetări a rezultat că O. Valerică se deplasa pe raza satului Călinești-Enache, comuna Dărmănești, cu autoturismul proprietate personală, şi a observat un faeton încărcat cu material lemnos ce se deplasa pe DC 37, pe care l-a oprit.

L-a identificat pe căruţaş în persoana lui H. Costel, de 20 de ani, din aceeaşi localitate, care se afla împreună cu mama și sora sa.

O. Valerică i-a cerut explicații cu privire la proveniența materialului lemnos, moment în care H. Costel a devenit agresiv verbal și a început să descarce materialul lemnos pe acostamentul drumului.

Continuând discuțiile în contradictoriu, H. Costel a luat un topor din coșul faetonului și s-a îndreptat amenințător în direcția pădurarului, moment în care a fost oprit de către sora și mama sa.

După sosirea organelor de poliție, H. Costel a descărcat întreg materialul lemnos, constând în 0,5 mc de crengi uscate stejar, pe DC 37, materialul lemnos fiind predat pe bază de proces-verbal în custodia pădurarului.

Întrucât pădurarul a depus plângere, în cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de ultraj şi furt de material lemnos, urmând a se dispune procedural.

comments

comments




Leave a Reply

avatar