full screen background image

Luna august, fără apă caldă la robinete

apa-calda     În luna august, locuitorii municipiului Suceava racordaţi la sistemul centralizat nu vor avea apă caldă la robinete.

Anunţul  este făcut de Ovidiu Dumitrescu, directorul  general al societăţii de termificare Termica, care precizează că sistarea furnizării agentului  termic pentru încîlzirea apei va surveni pe 5 august, în condiţiile în care şi Consiliul Local îşi va da acordul.

Perioada de reparaţii, care va dura până pe 31 august, va include intervenţii de reparaţii atât la sursă (CAF), cât şi pe magistralele de transport, reţele de distribuire şi în punctele termice.

„Oprirea instalaţiilor pe termoficare, pentru realizarea programului nostru, o conturăm şi o propunem pentru intervalul 5 august-30 august, însă, sigur, aceasta este aprobată de Consiliul Local”, arată Dumitrescu.

Reparaţiile se vor face la instalaţiile aferente CT2 pe gaze naturale, respectiv cazanelor de apă fierbinte(CAF), acestea din urmă fiind date în folosinţă în anii 1962-1965.

Pe reţele, parţial, vor fi înlocuite porţiuni de conducte cu probleme, robinete, armături şi alte elemente, unul dintre punctele critice fiind racordul de la punctul termic Obcini 4.

Lista cu programul intervenţiilor  este una lungă, însă realizarea acestora depinde şi de modul în care consumatorii casnici înţeleg să-şi plătească facturile restante.

„Vom face lucrări de reparaţii în măsura în care vom avea suficienţi bani. De aceea sperăm  să crească şi încasările de la populaţie”, a  declarat Dumitrescu.

comments

comments




Leave a Reply

avatar