full screen background image

Guvernul, preocupat de salarii corecte în sectorul bugetar

liviu voinea     Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a declarat că la nivelul Guvernului există o preocupare pentru salarii corecte în sectorul bugetar şi pentru elaborarea unei legi a salarizării funcţionale, aplicabile.

“Există o preocupare pentru noi să existe salarii corecte în sectorul bugetar, să nu fie o inegalitate foarte mare între salariile cele mai mici şi cele mai mari. Înseamnă ca salariile mici, salariile profesorilor, salariile doctorilor să fie mai mari. Înseamnă pe de altă parte, ca salariile mai mari, uneori prea mari, ale unor directori, să nu mai crească, să se plafoneze, în timp să scadă gradual. Ideea este că atunci când va exista pusă pe hârtie o formă, o propunere a unei noi legi a salarizării unitare, ea va fi discutată cu FMI şi cu Comisia Europeană şi va constitui, dacă va fi cazul baza pentru bugetul anului următor, al execuţiei bugetare următoare”, a spus Voinea, potrivit Agerpres.

Ministrul delegat a explicat că a fost o notă la Guvern, la ministerul Muncii, în săptămâna care s-a încheiat, care prevedea începerea unor discuţii privind reluarea legii salarizării unitare.

“Legea salarizării unitare nu este în vigoare, în ceea ce priveşte partea cea mai importantă a sa, anexa cu salariile. A fost o notă în Guvern de la Ministerul Muncii, care prevede posibilitatea începerii unor discuţii, dar fără Ministerul Finanţelor, fără Ministerul Dezvoltării astfel de discuţii nu pot avea loc. Există o notă, nu este vorba despre o propunere, deocamdată. În momentul în care Guvernul va avea o propunere se va pune pe masa partenerilor internaţionali, Comisia Europeană şi FMI. După cum ştiţi este o lege negociată în urmă cu trei ani, dar care, în punctul ei cel mai important nu se aplică, pentru că dacă s-ar aplica, ar creşte foarte mult cheltuielile totale de salarizare şi atunci acea lege trebuie modificată”, a subliniat Voinea.

comments

comments




Leave a Reply

avatar