full screen background image

Competiţie pentru crearea de produse alimentare inovative, la USV

programmancare     Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității „Ştefan cel Mare” Suceava organizează faza naţională a competiţiei “Ecotrophelia”.

Manifestarea este o competiţie pentru crearea de produse alimentare inovative.

Produsul alimentar creat trebuie să fie destinat consumului uman şi să se adreseze tuturor categoriilor de consumatori.

Evenimentul, care va avea loc între 8 – 9 iulie 2013, se va desfășura sub egida Asociaţiei Specialiştilor de Industrie Alimentară din România (ASIAR). Manifestarea este organizată cu prilejul celebrării a 50 de ani de învăţământ universitar la Suceava.

Acţiunea a debutat azi, 8 iulie, în aula din corpul E a Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava.

La faza naţională a competiţiei vor participa 15 echipe care vor reprezenta următoarele universităţi: Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Universitatea Dunărea de Jos din Galaţi, Universitatea Sapientia din Miercurea Ciuc, Universitatea din Oradea şi Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară a Banatului din Timişoara.

Juriul concursului va fi format din specialişti din industria alimentară agreaţi de ASIAR.

Marii câştigători ai competiţiei naţionale vor avea prilejul de a reprezenta România la faza internaţională, care va avea loc în perioada 6-7 octombrie 2013 la Köln, în Germania.

Efortul câștigătorilor va fi răsplătit cu premii substanțiale.

Astfel, câștigătorul premiului I va primi 8000 de euro, studentul care va ocupa locul al II-lea  va fi recompensat 4000 de euro, iar cel care se va clasa  pe locul al III-lea va primi 2000 de euro.

comments

comments




Leave a Reply

avatar