full screen background image

Datele privind ierarhia la Evaluare, indisponibile pe site

evaluare     Datele privind ierarhia absolvenţilor de clasa a VIII-a după susţinerea probelor de la Evaluarea Naţională sunt indisponibile pe site-ul “Admiterea în licee 2013”, în condiţiile în care elevii completează de vineri opţiunile pentru licee, Ministerul Educaţiei anunţând că acestea vor afişate vineri.

Aceste date trebuiau afişate pe site-ul http://admitere.edu.ro până în prima zi în care elevii completează fişele cu opţiuni pentru înscrierea în liceu. Aceste fişe trebuie completate numai după consultarea ierarhiei pentru judeţul în care elevii vor să se înscrie.

Potrivit calendarului admiterii în clasa a IX-a pentru anul şcolar 2013-2014, în perioada 5-9 iulie are loc completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a.

Ministerul Educaţiei a anunţat că ierarhia elevilor de clasa a VIII-a la nivelul judeţelor şi a municipiului Bucureşti vor fi afişate pe site vineri, iar admiterea în învăţământul liceal se va desfăşura potrivit calendarului anunţat.

“Stimaţi părinţi, respectând calendarul oficial al admiterii în învăţământul liceal de stat, ierarhia elevilor de clasa a VIII-a, la nivelul judeţelor/municipiului Bucureşti, va fi afişată pe site-ul http://admitere.edu.ro în cursul zilei de azi, 5 iulie. Vă recomandăm să completaţi fişele cu opţiuni numai după consultarea ierarhiei pentru judeţul la care doriţi înscrierea (respectiv pentru municipiul Bucureşti). Vă mulţumim pentru înţelegere”, se arată într-un anunţ postat vineri pe site-ul “Admiterea în licee 2013”.

Potrivit oficialilor Ministerului Educaţiei, completarea fişelor cu opţiuni se desfăşoară în perioada 5-9 iulie, fiind astfel respectat calendarul oficial al admiterii în liceu.

Sursele citate au precizat că nu a existat nicio defecţiune la sistemul informatic gestionat de Ministerul Educaţiei şi SIVECO. Joi, pe site-ul “Admiterea în licee 2013” a fost postat următorul mesaj: “Stimaţi părinţi. Facem eforturi să publicăm informaţiile care vă interesează în cel mai scurt timp”.

Conform Metodologiei de admitere în liceu 2013, joi, Comisia naţională de admitere trebuia să transmită către comisiile judeţene baza de date cu mediile de admitere şi ierarhia pe judeţ, iar vineri ar trebui afişată, în fiecare unitate de învăţământ gimnazial, lista candidaţilor, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.

comments

comments




Leave a Reply

avatar