full screen background image

60 de localităţi sucevene pot intra în criză financiară

buzunare goale     60 de localităţi din judeţul Suceava riscă să intre în criză financiară, după ce se va emite factura pentru plata ratei la împrumutul pentru proiectul judeţean de utilităţi, a avertizat liderul grupului PDL din Consiliul Judeţean Suceava, Vasile Ilie.

Ilie a explicat că, potrivit noilor prevederi legale, autorităţile locale pot intra în criză financiară extrem de uşor, dacă au obligaţii de plată restante mai mult de 90 de zile, care depăşesc 15% din bugetul general.

El a cerut conducerii CJ Suceava să prezinte o situaţie financiară exactă a tuturor localităţilor judeţului pentru ca, la rectificarea bugetară, să fie alocate fonduri astfel încât să fie evitate situaţii de criză financiară sau chiar insolvenţă.

Vasile Ilie a subliniat că neconstatarea crizei financiare la unităţiile administrativ-teritoriale se pedepseşte cu amendă, iar neconstatarea insolvenţei cu pedeapsă cu închisoare de la trei luni la un an.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a spus că aşteaptă rectificarea bugetară, pentru a fi, apoi, propuse alocările de fonduri.

comments

comments




Leave a Reply

avatar