full screen background image

Tendinţă de comasare a terenurilor arabile din judeţul Suceava

Nicoleta Chelar     În judeţul Suceava se poate vorbi despre o tendinţă de comasarea a terenurilor, este concluzia oficialilor Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, după numărarea cererilor de plată înregistrate în campania SAPS din 2013, cea pentru acordarea subvenţiilor pe suprafaţă.

„Ceea ceste îmbucurător în acest an, este faptul că numărul de cereri a scăzut puţin, cu câteva sute faţă de campania precedentă. În schimb, a crescut suprafaţa pentru care se solicită plata, cu circa 3000 de hectare, ceea ce însemnă că, în judeţul Suceava, există tendinţa de comasarea terenurilor”, spune Nicoleta Cheler, şeful Serviciului „Măsuri de sprijin” al APIA Suceava.

Cu 57.724 de solicitări, comparativ cu 58.300, cu un an în urmă,  judeţul Suceava deţine supremaţia din acest punct de vedere, acestea reprezentând 6% din cele peste 1 milion de cereri adunate în toate centrele APIA din ţară.

La nivel naţional, cu 225.878 de hectare pentru care se va primi plata pe suprafaţă, judeţul Suceava se află la mijlocul clasamentului, respectiv pe locul 20, cu 3% din totalul de peste 9 milioane de hectare potenţial eligibile în ţară.

comments

comments




Leave a Reply

avatar