full screen background image

Substanță periculoasă, descoperită în rețeta Pepsi Cola

Pepsi-Cola     Potrivit unei organizații de protecție a mediului, colorantul folosit de Pepsi pentru răcoritoarele Cola ar conține un nivel foarte ridicat de substanțe cancerigene, relatează Huffington Post.

Acest anunț a venit imediat după ce companiile PepsiCo Inc. Și Coca-Cola au precizat că vor modifica formulele la nivel național, pentru a respecta o bouă legislație adoptată în California. Legea obligă ca băuturile ce depășesc un anumit nivel de substanțe periculoase pentru organism să poarte un semn de avertizare pentru pericol de cancer.

În acest caz este vorba despre substanța chimică numită 4-Methylimidazole sau 4-Mel, care se produce prin fierbere, substanță regăsită în multe mâncăruri.

The Center for Environmental Health, o organizație de protecție a mediului, a descoperit că, deși Pepsi și Coca-Cola au anunțat că vor reduce din luna martie nivelul de 4-Mel din băuturile răcoritoare, Pepsi ar fi făcut acest lucru doar pentru produsele comercializate în interiorul statului California.

Astfel, în băuturile comercializate în afara statului California, nivelul de 4-Mel este de până la opt ori mai mare.

Pepsi a anunțat că va face schimbarea la nivel mondial, însă nu a precizat când se va întâmpla acest lucru.

Pe de altă parte, Administrația de Alimentație și Medicamente din Statele Unite a afirmat că o persoană ar trebui să bea mai mult de 1.000 de doze de suc pentru a ajunge să facă cancer din cauza acestei substanțe.

comments

comments




Leave a Reply

avatar