full screen background image

Consiliul Judeţean, interesat de producerea agropeleţilor

nechifor mare     Consiliul Judeţean Suceava pregăteşte un proiect prin care să înfiinţeze o companie producătoare de agropeleţi.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a declarat, astăzi, că, împreună cu alte consilii locale din judeţ, ar dori să înfiinţeze o societate care să  producă aceşti agropeleţi, energie regenabilă care, folosită, ar scădea foarte mult costurile cu încălzirea la mai multe unităţi subordonate.

Agropeleţii ar urma să fie fabricaţi din resturi vegetale, în special din păioase – grâu, secară, ovăz.

Nechifor: “Ne-ar interesa, chiar din acest an, să ne pregătim cu partea tehnică şi financiară şi să intrăm, de la anul, în asemenea producţie. Noi am studiat o formă de producere de agropeleţi de circa o tonă pe oră. Media la hectar la păioase e de 1,5-2 tone de paie, iar raportul de transformare e de 1 la 1. Important e că nu necesită uscare, iar produsul are valoare energetică ridicată.”

Pe lîngă scăderea costurilor cu încălzirea, realizarea acestei investiţii i-ar ajuta pe micii fermieri de pe raza judeţului, deoarece resturile respective nu pot fi folosite în altă parte.

Cătălin Nechifor a mai spus că această fabrică ar urma să fie construită cu aproximativ 200.000 de euro.

comments

comments




Leave a Reply

avatar