full screen background image

Accident grav în Turul României

Andrei nechita     Liderul echipei României în Turul ciclist al României, Andrei Nechita, a suferit o căzătură cu urmări serioase, joi, în cursul etapei a 4-a, dintre Botoşani şi Vaslui, fiind transportat de urgenţă cu ambulanţa la spitalul Sfântul Spiridon din Iaşi, pentru investigaţii, viaţa nefiindu-i, însă, pusă în pericol.

Dr. Jean Balotă, medicul de pe ambulanţa permanentă din caravană, a declarat în exclusivitate pentru Agerpres: “Andrei Nechita are o comoţie cranio-cerebrală şi o contuzie a osului zigomat. Când am ajuns la locul căzăturii, pe coborârea de după căţărarea de la Copălău, era confuz, dar şi-a revenit destul de repede. Am decis să-l ducem la spital la Iaşi, la Sfântul Spiridon.

Viaţa nu-i este pusă în pericol, dar s-a decis efectuarea unei tomografii computerizate, pentru că în astfel de situaţii există posibilitatea apariţiei unui hematom, fiind necesară depistarea rapidă a unei astfel de situaţii”.

În momentul accidentului, Andrei Nechita, câştigător al Turului României în 2011, se afla într-o evadare promiţătoare, de 11 ciclişti, la primul punct de căţărare al etapei, Copălău, la km 24,100, unde, de altfel, a trecut al doilea, după germanul Henner Rodel. Pe coborâre, însă, a căzut. În momentul acesta, Nechita se afla pe locul 27 în clasamentul general, la numai 1 minut de liderul cursei.

comments

comments




Leave a Reply

avatar